Druhý adventný tyždeň - Sobota 2. adventného týždňa
Index článku
Druhý adventný tyždeň
Pondelok 2. adventného týždňa
Utorok 2. adventného týždňa
Streda 2. adventného týždňa
Štvrtok 2. adventného týždňa
Piatok 2. adventného týždňa
Sobota 2. adventného týždňa


Mt 17, 10-13
O čo prosím?
O citlivé srdce otvorené na Ježišove slová a slová Jeho poslov.

  • Vstúpim do skupiny učeníkov. Zhovárajú sa s Ježišom o príchode Eliáša (verš 10). Nechcem sa spoliehať iba na to, čo hovoria „iní“. Vzbudím si v sebe hlbokú túžbu po osobnom rozhovore s Ježišom. Budem sa s Ním zhovárať o mojom Advente.
  • Započúvam sa do tónu Ježišovej odpovede. Je istý a rozhodný: „Áno, Eliáš príde...“ (verš 11). Božie prísľuby sa vždy napĺňajú. Dôverujem mu? Verím, že On nikdy nemešká, že je Pánom dejín môjho života a dokáže všetko napraviť?
  • „Eliáš už prišiel, no nespoznali ho“ (verš 12). Boh nás nikdy nenechá bez prorokov. Hlásajú nám Božiu pravdu, napomínajú, vyzývajú k obráteniu. Spoznávam prorokov, ktorých mi dáva Boh? Kto je mojim Eliášom? Čo ma učí?
  • „Urobili s ním, čo chceli...“ (verš 12). Boh odo mňa nepožaduje nič nasilu. Trpí však, keď obchádzam Jeho prorokov a správam sa tak, ako chcem ja a nie On.
  • Pozriem sa na moje životné voľby a rozhodnutia prijaté v uplynulom čase. Sú v súlade s Desatorom, s Evanjeliom, s mojim životným povolaním? Spoznávam rozhodnutia v modlitbe, v rozhovore s duchovným otcom?
  • „Takisto bude od nich trpieť aj Syn človeka“. Ak nespoznám a odmietnem hlásateľov Pravdy, Ježiš bude kvôli mne trpieť. Hľadám úprimne Pravdu? S kým sa najčastejšie radím? Ktoré nevernosti spôsobujú Ježišovi najviac utrpenia? Spýtam sa na to Ježiša.
  • Priblížim sa k Ježišovi. S láskou ho objímem. V Jeho náručí budem opakovať: „Daj mi srdce čisté a otvorené pre Tvoje Slovo!“. Obnovím si úmysel každý deň sa dlhšie modliť.


 
stat4u