Druhý adventný tyždeň - Streda 2. adventného týždňa
Index článku
Druhý adventný tyždeň
Pondelok 2. adventného týždňa
Utorok 2. adventného týždňa
Streda 2. adventného týždňa
Štvrtok 2. adventného týždňa
Piatok 2. adventného týždňa
Sobota 2. adventného týždňa


Mt 11, 28-30
Poďte ku mne všetci, ktorí sa namáhate a ste preťažení, a ja vás posilním. Vezmite na seba moje jarmo a učte sa odo mňa, lebo som tichý a pokorný srdcom; a nájdete odpočinok pre svoju dušu. Moje jarmo je príjemné a moje bremeno ľahké.

O čo prosím?
O oslobodenie od záťaží srdca.

  • Započúvam sa do Ježišových slov plných pohnutia a starostlivosti. Spomeniem si na to, že ich zanechal v Evanjeliu práve pre mňa. Sú prisľúbením a potechou pre moje starosti a ťažobu.
  • „Príďte ku mne všetci...“ (verš 28). „Všetci“, teda bez vylúčenia mojej osoby. Ježiš chce, aby som k nemu prichádzal. Verím, že mám výnimočné miesto v Jeho srdci?
  • Ježiš túži po tom, aby som k nemu prichádzal s celou svojou úbohosťou. Dokážem sa pred Neho postaviť aj vtedy, keď ma ťaží moja slabosť, bezradnosť v hriechu? Čo mi najviac znemožňuje k Nemu prichádzať, čo zaťažuje moje vzťahy s Ježišom?
  • „Vezmite na seba moje jarmo...“ (verš 29). Čo cítim, keď počujem toto pozvanie? Čo je pre mňa najťažšie prijať z Ježišovho učenia, z Jeho slov? Poviem mu o tom. Budem prosiť o milosť odovzdávať sa mu napriek mojim zábranám a uprostred nich.
  • Ježiš mi sľubuje, že ak mu budem dôverovať celou svojou bytosťou, zakúsim nežnosť a pokoru Jeho Srdca a nájdem odpočinok pre svoju dušu (verš 29). Premením moju meditáciu na modlitbu odovzdania. Odovzdám mu to, čo zaujíma moje srdce. Moje túžby, smútky, pripútania.
  • Poprosím Ježiša o hlbokú skúsenosť skrytia sa v Jeho Srdci. V blízkosti Ježišovho Srdca budem adorovať Jeho miernosť a pokoru.
  • S Ježišom sa aj jarmo a bremeno stávajú sladkými a ľahkými (verš 30). Počas dňa budem opakovať modlitbu: „Ježišu tichý a pokorný srdcom, sprav moje srdce podľa Srdca Tvojho!“


 
stat4u