Prvý adventný tyždeň - Sobota po 1. adventnej nedeli
Index článku
Prvý adventný tyždeň
Pondelok po 1. adventnej nedeli
Utorok po 1. adventnej nedeli
Streda po 1. adventnej nedeli
Štvrtok po 1. adventnej nedeli
Piatok po 1. adventnej nedeli
Sobota po 1. adventnej nedeli


Mt 9, 35-10, 1.5.6-8
O čo prosím?
O túžbu po Ježišovi až po bolesť srdca a o adventné obrátenie.

  • Na začiatku Adventu ma Matúš presviedča, že Ježiš navštevuje všetky miesta a lieči všetky choroby (verš 35). Prichádza aj tam, kde som chorý najväčšmi.
  • Predstavím si Ježiša, ako ku mne prichádza a hovorí: „Pusti ma k sebe. Dovoľ mi vyliečiť tvoje choré srdce“. Dôverujem mu? Chcem ho voviesť do tých oblastí života, v ktorých sa cítim veľmi opustený a bezradný?
  • „Keď videl zástupy, zľutoval sa nad nimi“ (verš 36). Uvidím seba samého v zástupe strápených ľudí. Stretávam Ježišov pohľad. Jeho zrak ma do hĺbky preniká. Vie o mne všetko a neprestáva ma milovať. Verím tomu?
  • Ježiš mi chce posielať ľudí, ktorí ma budú k Nemu približovať (verš 37). Modlím sa za to? Vo svojom srdci si priblížim najbližšie osoby, ktoré mi ukázali Ježiša zblízka. Sú Jeho darom pre mňa. Za koho by som Mu chcel najviac poďakovať?
  • Priblížim sa k Ježišovi spolu s dvanástimi (verše 1.5-7). Započúvam sa do Jeho slov. Uvedomím si, že mi dáva moc, aby som, približujúc sa k Bohu, pomáhal iným uzdravovať sa a odvracať sa od zlých duchov. Spomeniem si na blízkych, ktorí ma najviac potrebujú. Verím, že im môžem pomôcť?
  • Ako každý rok, aj teraz dostávam ako dar Advent (verš 8): čas modlitby, obrátenia, uzdravovania. Porozmýšľam, ako by som využil tento čas a ako by som sa oň podelil s inými – rodinou, komunitou.
  • Pozvem Ježiša do môjho Adventu. Budem opakovať moju adventnú modlitbu: „Priprav ma na žatvu Sviatkov. Túžim po Tebe. Príď!“


 
stat4u