Tretí adventný tyždeň - Piatok po 3. adventnej nedeli
Index článku
Tretí adventný tyždeň
Pondelok po 3. adventnej nedeli
Utorok po 3. adventnej nedeli
Streda po 3. adventnej nedeli
Štvrtok po 3. adventnej nedeli
Piatok po 3. adventnej nedeli


Jn 5, 33-36
O čo prosím?
O vieru a radosť z pravdy, že Otec a Ježiš túžia po mojej spáse.

  • Podídem k Ježišovi, ktorý diskutuje so Židmi. Započúvam sa do Jeho slov plných starostlivosti. Pripomína im svedectvo Jána (verš 33), ktorý túžil po jednom - priviesť ich k Mesiášovi. Vydávanie svedectva o tejto pravde napĺňalo celý jeho život.
  • Pozriem sa na prostredie môjho života: rodinu, komunitu, vzťahy v práci. Je vo mne radosť z ohlasovania evanjeliových hodnôt? Žijem týmito hodnotami ja sám? Záleží mi na tom, aby som iných priblížil k Ježišovi?
  • „Toto hovorím preto, aby ste vy boli spasení“ (verš 34). Predstavím si Ježišov pohľad uprený na mňa. Mne sú tieto slová adresované. Veľmi mu záleží na mojej spáse. Verím mu? Záleží mi na Ježišovi?
  • Pripomeniem si mojich „Jánov Krstiteľov“, ktorí mi ukázali Ježiša, odovzdali mi skúsenosť viery. On mi ich dal. Pošle mi taktiež iných. Mám sa však sústreďovať na Ježiša a nie na nich. Oni sú iba "lampou", ktorá svieti krátko (verš 35).
  • Nepripútavam sa k svojim duchovným otcom a nedôverujem im viac ako Ježišovi? Nezacláňajú mi v pohľade na Ježiša? S vďačnosťou ich odovzdám Ježišovi.
  • Ježiš ma chce do hĺbky preniknúť pravdou, že prišiel ku mne, lebo Ho poslal Otec (verš 36). Chce moje srdce nakloniť k Otcovi. Je to Jeho najväčšia túžba. Všetko, čo koná až po kríž mi hovorí, ako veľmi ma Otec miluje.
  • V srdečnom rozhovore s Ježišom Mu poviem o mojej potrebe Otca, o smútku za Ním. Budem opakovať: „Ježišu, daj, aby som uveril v Otcovu lásku!“.


 
stat4u