Prvý adventný tyždeň - Pondelok po 1. adventnej nedeli
Index článku
Prvý adventný tyždeň
Pondelok po 1. adventnej nedeli
Utorok po 1. adventnej nedeli
Streda po 1. adventnej nedeli
Štvrtok po 1. adventnej nedeli
Piatok po 1. adventnej nedeli
Sobota po 1. adventnej nedeli


Mt 8, 5-11
O čo prosím?
O silnú vieru v uzdravujúcu Ježišovu moc.

  • Priblížim sa k Ježišovi, ktorý vchádza do Kafarnaumu. Započúvam sa do Jeho rozhovoru so stotníkom. Budem obdivovať vieru a jednoduchosť, s ktorou stotník prosí Ježiša o zdravie pre svojho sluhu (verše 5-6). Aké pocity vo mne vyvoláva rozhovor stotníka s Ježišom?
  • Spomeniem si na situácie, v ktorých som veľmi potreboval Ježišovu pomoc. Čo môžem povedať o mojej modlitbe vo chvíľach, ktoré sú z ľudského hľadiska beznádejné? O čo Ho dnes najčastejšie prosím? Čo je v tejto chvíli najväčšou potrebou môjho srdca? Poviem o tom Ježišovi.
  • „Prídem a uzdravím ho“ (verš 7). Ježiš je pripravený prichádzať ku mne každý deň a uzdravovať moje choré srdce. Čo najviac zraňuje môj život? Zdôverím sa Ježišovi. Pozvem ho na tie miesta, ktoré mi spôsobujú najviac bolesti.
  • Stotník sa necíti byť hodný prijať Ježiša vo svojom dome (verše 8-9). Nespolieha sa však na svoju reputáciu, ale na Ježišovu dobrotu. Dokážem sa vo svojej duchovnej úbohosti a bezradnosti obracať na Ježiša? Čo môžem povedať o prežívaní svojej dôstojnosti pred Ježišom? Aký je moje vnímanie vlastnej dôstojnosti?
  • Ježiš si všíma, že viera pohanského stotníka prevyšuje nábožnosť veriacich Židov. Dodáva, že mnohí pohania predbehnú veriacich na ceste do nebeského kráľovstva (verše 10-11). Poprosím o postoj pokory v učení sa od tých, ktorí ma zahanbujú svojim postojom viery.
  • Na začiatku Adventu poprosím Ježiša o otvorenie môjho života pred Jeho uzdravujúcou mocou. V srdečnej modlitbe Ho pozvem na tie miesta môjho života, mojej rodiny a spoločenstva, ktoré najviac potrebujú Jeho očistenie a uzdravenie.


 
stat4u